Εκτύπωση

Τεχνική Bowen-Bowtech

Bowen_BowetchΗ τεχνική Bowen-Bowetch είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ποικιλία από θεραπείες με βάση τις θεραπείες του Αυστραλού κ. Tom Bowen (Thomas Ambrose Bowen 1916-1982). Η τεχνική Bowen συχνά χρησιμοποιείται εναλλακτικά με τον όρο Bowen Therapy ή Bowtech therapy

Η θεραπεία του Tom Bowen, σε ένα μεγάλο μέρος της συνίστατο, στην κίνηση πάνω από τους τένοντες, τους μύες και τους συνδέσμους. Ο  Bowen ήταν ολιστικός επάνω στη θεραπεία του, θεραπεύοντας ολόκληρο το σώμα και όχι μόνο την άμεση περιοχή του προβλήματος.

Η Τεχνική Bowen-Bowtech περιλαμβάνει ένα απαλό, κυλιόμενο μασάζ, με πολύ ελαφριά επαφή. Η «κύλιση», χρησιμοποιείται άλλοτε για να σφίξουν ή να χαλαρώσουν οι μύες, ανάλογα με τον τρόπο που πρέπει να γίνει η κίνηση.

Η Τεχνική Bowen-Bowtech είναι μια μορφή μασάζ, και υποστηρίζει την απελευθέρωση της πίεσης από τους μύες, τα άτομα αναφέρουν εμπειρίες βαθιάς χαλάρωσης μετά από την πρώτη συνεδρία. Η τεχνική Bowen είναι ένα είδος αυτοθεραπείας, διεγείροντας το εγκεφαλικό κέντρο, προκαλώντας θετική ενεργειακή εξισορρόπηση.